Ontdek hier onze vacature!

Over ons

1932

Gust Van Roosbroeck wordt geboren in 1898 als zoon van een Berlaarse boer. Na een korte schoolcarrière (tot 11 jaar) en een loopbaan als leerjongen bij een schrijnwerker in het Antwerpse, besluit Gust een bedrijfje op te richten in zijn werkhuis achter in de tuin. Hij start in 1932 een wagenmakerij die naast onderdelen voor karren en wagens ook doodskisten en diverse landbouwmaterialen maakt. Na enkele jaren ervaring wordt het assortiment uitgebreid tot echte schrijnwerkerij zoals ramen, deuren en trappen, alsook het timmeren van daken. Het werk wordt gekenmerkt door veel handenarbeid, maar wordt geleidelijk overgenomen door machines (lintzaag, combiné, topie, draaibank,..) die worden aangedreven door een systeem van riemen en schijven. Naast een groei tot 5 arbeiders, helpen ook dochters Celine en Marie hun vader met vooral verven, transport met een hondenkar en zelfs daktimmeren.!

1963

Heistenaar Marcel Van den Broeck (°1933) begint in 1950 als 17-jarige bij Gust na het leren van de schrijnwerkersstiel in de ‘vakschool’. Hij leert één van de dochters van de baas, Celine, kennen en zij trouwen in 1953. 10 jaar later neemt Marcel de zaak over van zijn schoonvader en laat de zaak verder groeien tot 12 mensen. Hij besluit zich enkel nog te richten op houten schrijnwerk en voornamelijk op het timmeren van daken. Er is erg veel werk en Marcel werkt de eerste 3 jaren als zaakvoerder van 5u ‘s morgens tot 10u ‘s avonds gedurende de werkweek (zaterdag inclusief). Op zondag is er tijd over voor het ontvangen van klanten, maken van offertes en facturatie. Marcel wordt hier steeds gesteund door Celine die naast het regelmatig schoonmaken van het werkhuis haar handen vol heeft met het zorgen voor hun 6 kinderen. Tijdens deze periode worden er veel machines gekocht (QuatreFaces, vlakschaaf, kettingfrees, ramenhoek,..), maar handenarbeid domineert nog steeds het gebeuren. Marcel zorgt daarnaast ook voor grote uitbreidingen van het atelier.

1999

Schoonzoon  van Marcel en verpleger van opleiding, Luc Keuleers (°1965), besluit om in 1990 in de zaak te treden.  Luc  maakt zich de stiel en het  leiden van een bedrijf eigen onder toezicht van Marcel, tot Luc het bedrijf overneemt in 1999.  Hij laat de dakwerken meer en meer links liggen en  specialiseert zich verder in het houten schrijnwerk (hoofdzakelijk ramen en deuren).. Het bedrijf maakt in 2008 een  grote sprong voorwaarts na de aankoop van een CNC, die het productieproces radicaal wijzigt. Deze laat toe om snel en precies houten elementen te bewerken ongeacht de vorm hiervan, wat flexibiliteit en kwaliteit met zich meebrengt .  Daarnaast wordt er continu geïnvesteerd in nieuwe machines (paneelzaag,  topie, schuurmachine,..) en infrastructuur (stofafzuiging, HV-cabine,..)

2017

Het jaar 2017 betekent voor Van den Broeck-Keuleers vooral een jaar van verandering. Naast het intreden van de zoon van Luc, Simon Keuleers (°1992), wordt de bouw van een nieuwe loods gestart in een bedrijventerrein te Heist-op-den-Berg.

Luc & Simon

Er wordt een punt gezet achter de productie te Berlaar na 85 jaar, omdat het gebouw simpelweg niet meer voldoet aan de hedendaagse voorschriften qua veiligheid, milieu en energie, maar vooral omdat uitbreiding niet meer mogelijk is. Het nieuwe gebouw biedt tal van mogelijkheden voor zowel werkgever, werknemer als klant. Het wordt naast een nieuw atelier en machinepark voorzien van burelen en toonzaal waar de klant ontvangen wordt. De start van de bouw is gepland in september 2017 en de verhuis in februari 2018.