Ontdek hier onze vacature!

Details

Buitenschrijnwerkerij ( Nieuwbouw & Renovatie )

Onder buitenschrijnwerkerij begrijpen we ramen, deuren, poorten, luiken, .., kortweg alle schrijnwerkerij die tegen een stootje moet kunnen en de grillen van de natuur moet kunnen tarten. Zowel bij nieuwbouw als renovatie wordt alle schrijnwerkerij vervaardigd met de hand, mits assistentie van de benodigde machines. Elk gemaakt stuk is uniek en wordt gekenmerkt door hoogwaardige materialen (o.a. massief hout) en een oog voor detail van opmeting tot en met een eventuele naservice. Alle schrijnwerkerij kan door ons in 2D/3D worden uitgetekend zodat de klant zich een beeld kan vormen van verhoudingen en opbouw. Bij een bezoek aan onze burelen kan u alsook de juiste keuze maken qua materiaal en afwerking.

 • Ramen & deuren

  Onze ramen en deuren worden meestal gemaakt uit tropisch hardhout. Bij nieuwbouw hebben alle ramen en deuren standaard een sectie van 58mm en zijn deze voorzien van een drievoudige aanslag met rubberen dichting om een goede isolatie te garanderen. Veiligheid wordt verzekerd door de plaatsing van inbraakwerend (blind) beslag bij ramen en bij deuren door een driepuntssluiting.

  Alle schrijnwerkerij is ook bij nieuwbouw standaard versierd, waar nodig geacht, met verschillende ornamenten. Hieronder begrijpen we steenlijsten, waterlijsten, kruistravers, makelaars, snotpieten, e.d.,..

  Qua model is er zowel bij ramen als deuren een zeer grote variatie mogelijk, maar wij ondersteunen u hier natuurlijk graag in.

  Bij renovatie wordt er gekeken wat er het dichtste aansluit bij de originele schrijnwerkerij mits het kostenplaatje in het achterhoofd te houden. Dit kan gaan tot het volledig vervangen van de huidige schrijnwerkerij indien compleet onbruikbaar (rot) of het vervangen van slechts enkele ornamenten. Alles gebeurt steeds in nauwe samenspraak met klant en/of architect.

  Portfolio Ramen
  Portfolio Buitendeuren

 • Poorten

  Er zijn veel verschillende soorten poorten (kantelpoorten, draaipoorten, schuifpoorten,..) met tal van toepassingen (stalafsluiting, tuinafsluiting, garageafsluiting,..). Een poort vraagt naast kennis van schrijnwerkerij dan ook een grote knowhow van het bewegingsmechanisme. Dit kan gaan van ingewerkte (onzichtbare) automatisatie tot in-het-oog-springende, smeedijzeren scharnieren. Een poort moet steeds één geheel vormen met de rest van de woning en gemakkelijk te bedienen zijn. Toch betekent het niet dat wanneer men de look van ‘vroeger’ wilt bereiken, er moet ingeboet worden aan hedendaagse luxe.

  Portfolio Stal-/Garagepoorten
  Portfolio Tuinpoorten

 • Luiken

  Naast de verscheidenheid in poorten en hun toepassing ervan, bestaat er ook een groot aanbod in luiken. Luiken kunnen bestaan uit volledige beplanking, halfopen met jaloeziën (lamellen), scharnieren in het midden bij weinig plaats,.. Net zoals bij poorten kunnen hier verschillende bewegingsmechanismen gebruikt worden of kunnen de luiken als sier dienen (vast gemonteerd tegen de muur).

  Portfolio Luiken/Slagvensters

Binnenschrijnwerkerij

Binnenschrijnwerkerij houdt voor ons in: binnendeuren, trappen, raamtabletten,.. Vooral bij binnendeuren is de materiaalkeuze breder dan bij buitenschrijnwerkerij, omdat de natuurelementen zijn uitgeschakeld. Materialen als MDF en lichtere massieve houtsoorten komen hier in de kijker te staan.

 • Binnendeuren

  Naast functioneel, dient een binnendeur met zijn ontwerp het interieur van een gebouw kracht bij te zetten. Er zijn hier talloze mogelijkheden, dus voor iedereen wat wils of u nu een landelijke of moderne stjil hanteert doorheen uw woning. Er kan een keuze gemaakt worden in houtsoort (van massief tot MDF), behandeling (van onbehandeld geborsteld tot gelakt), vorm (van recht tot korfbogen), gebruik van glas (gekleurd/helder glas, stopverf/renoseal,..), beslag, bewegingsmechanisme (van draaideur tot schuifdeur),..

  Portfolio Binnendeuren

 • Trappen

  Trappen dienen in de eerste plaats om van één verdieping naar de andere te gaan en vereisen een zekere graad van veiligheid naar de gebruiker toe, dewelke wordt gegarandeerd door de juiste positionering van handvaten en tredediepte/hoogte. Vroeger waren vooral volledige houten trappen (op-zich-staande) in trek, maar tegenwoordig is er een trend om betonnen trappen te bekleden, wat zorgt voor een strakkere look. Beide soorten, in alle vormen en maten, worden door ons verwezenlijkt.

Dakgebintes  en vakwerken (traditionele dak- en gevelconstructies)

Traditionele houten dakconstructies worden steeds meer gevraagd vanwege de schoonheid ervan. Waar deze vroeger verborgen zaten, worden deze net uitgelicht. Volgens de regels van de kunst wordt uw dak bekeken en ontworpen. Er wordt gekeken welke materiaalkeuze er het beste aansluit bij het interieur van de woning, maar meestal wordt hier geopteerd voor rustieke materialen die vanwege hun karakter het geheel een unieke uitstraling geven.

Portfolio Vakwerk